Generel info om tinnitus

Hvad er tinnitus?

Vi kender næsten alle til midlertidig tinnitus – en ringen eller susen for ørerne, som kan komme efter en rockkoncert med højt lydtryk, skydning uden høreværn, eller hvis vi er stressede. Oftest stopper denne hyletone efter nogle timer og alt er godt igen. Men nogle mennesker lever med denne støj 24 timer i døgnet. De kroniske tinnitus-patienter må leve med hyletonen altid, som et konstant irritationsmoment, der ofte bliver en så stor belastning, at nattesøvnen bliver ødelagt og den uafbrudte hylen eller støj i hovedet forstyrrer koncentrationsevnen og koster på energi og livskvalitet. Tinnitus er i dag den femte mest hyppige lidelse i Danmark, og dermed en af de mest alvorlige årsager til forringet livskvalitet. Særligt alarmerende er det, at lidelsen er i kraftig vækst iblandt unge, og årsagerne er langt mere komplekse end man antog tidligere.

Årsagen til Tinnitus

I mange tilfælde er støj kun en del af årsagen til tinnitus og ofte slet ikke. Vi ser rigtigt mange tinnituspatienter, der har fået lidelsen af stress, men også efter trykpåvirkning som ved flyvning og dykning. Reaktioner på medicin, vacciner og senfølger efter coronasygdom, er også hyppige årsager til fremkomst eller forværring af tinnitus i disse år.

Kan man behandle Tinnitus?

Tinnitus er ikke en let lidelse at behandle, og mange patienter oplever frustrerende mangel på forståelse fra omverdenen og manglende viden om mulig behandling for deres lidelse. De patienter, der kommer til os, har således typisk allerede været igennem udredning i det offentlige system, og har også ofte prøvet flere forskellige typer behandling i privat eller alternativ regi – desværre ikke altid med det resultat, som de havde håbet på.

Selvom tinnitus ikke er nogen let lidelse at behandle, kan langt de fleste dog, med den rigtige behandling, opnå markant og varig forbedring af deres lidelse, med den rette information, kombineret med en realistisk forventningsafstemning og en portion vedholdenhed.

Notched Music Therapy – frekvensbaseret musikterapi

Vi introducerede Notched Music Therapy – frekvensbaseret musikterapi – tilbage i 2017, og er i dag Nordens mest erfarne i frekvensmålinger og i behandlingsforløb med denne særlige metode. Vi har sat os det ambitiøse mål at være Danmarks førende klinik for tinnitusbehandling, og i forsommeren 2022 tager vi derfor endnu et vigtigt skridt og introducerer Lenire i Danmark.

Lenire behandling af Tinnitus

Lenire er nyeste skud på stammen inden for såkaldt bimodal neuromodulation, da metoden på samme tid stimulerer øget neuroplasticitet og påvirker det auditive cortex. Metoden har vist en klinisk dokumenteret effekt med langvarig lindring af tinnitus.

Lenire kan, i lighed med den frekvensbaserede musikterapi, tilbydes som et rent onlineforløb. Du er dog altid velkomne her i klinikken, uanset om det kun er til et enkelt møde, eller til et helt behandlingophold. Alt dette kan du læse mere om i vores omfattende materialer.

Velkommen til vores verden af moderne tinnitusbehandling – Hos os er nøgleordene åbenhed, tillid og ærlighed.

Er du i tvivl eller har du spørgsmål?

Så kan du ringe eller skrive og bestille tid en gratis og afklarende samtale med
klinikchef Thomas Borgå på tlf: 71 99 41 60 eller på mail info@borgaa.com

Se vores informationsvideoer om tinnitus hér:

Musik er min terapi

Mathilde Bondo fra duoen Lasse & Mathilde har – som mange andre musikere – lidt af tinnitus i en årrække. Vi havde i sommers fornøjelsen af at have Mathilde i 2 x 5 dages behandlingsophold for se om vi kunne hjælpe hende.
Mathilde er typen der går all in” så hun valgte samtidig at gå på juicekur og badede hver dag i fjorden. Udover det egentlige tinnitusprogram, fik hun også akupunktur, elektromassage og zoneterapi.
Hvordan det gik, kan I læse om i Familiejournalen, der
både var forbi det skønne hjem i Lundeborg og klinikken i Skive.

Tinnitus er blevet den 5. mest hyppige lidelse

Se indslaget fra TV MIDT VEST om tinnitus, især med fokus på den stigende tendens til tinnitus vi idag desværre ser hos de 16-24 årige.

De interviewede en af vores yngste patienter, Maria på 15 år, der igennem de sidste 10 måneder har opnået et markant fald i tinnitus ved hjælp af frekvensbaseret musikterapi.

Læs Thomas Borgås udgivelser

Hovedkatalog tinnitus

Ny evidensbaseret tinnitusbehandling

Thomas Borgå
Thomas BorgåKlinikchef
Marianne B. Jensen
Marianne B. JensenAkupunktør RAB