Hyggeligt og roligt patienthotel i klinikken

Mange af vores patienter vælger at gennemføre deres behandlingsforløb som et egentligt behandlingsophold i. Det giver den fornødne ro til at fordybe sig i behandlingen, især hvis man kommer langvejs fra, hvor selve transporten kan være en stressfaktor. Man kan enten vælge at bo hus os, eller bo på hotel eller i sommerhus, og man er meget velkommen til at tage en gæst med.

Vi udlejer husets gamle “master bedroom” på 1. sal, et veludstyret værelse på 20 m2, med stort badeværelse og adgang til spisekøkken i stueplan. Du/I kommer til at bo i en smuk gammel stor funkisvilla fra 1935 i byens måske mest attraktive kvarter, med gågade og park indenfor 300 meter. Der er kun 600 meter til skov og ca 1,5 km til stranden/lystbådehavnen. Bibliotek med en skøn læsesal og kunstmuseum findes indenfor 5 min gang.

Skivegnen har en meget varieret og smuk natur, og vi vejleder gerne til smukke gåture i området, især vil vi anbefale Limfjordsøen Fur og det store hedesøområde syd for byen. Kulturhistorisk har egnen også noget at byde på, med f.eks Danmarks bedst bevarede middelalderborg og Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle.

Sydlandsk stemning i Skives historiske kvarter

I gårdhaven er der næsten sydlandsk stemning, hvor krydderurter og planter omgiver de hyggelige siddemiljøer. Du kan altid finde læ og sol på solskindsdage. De infrarøde varmere i den overdækkede terrasse forlænger udesæsonen, så du kan nyde den friske luft det meste af året.

Kielgastvej var fra gammel tid en af byens mest attraktive kvarterer, hvor Skives bedre borgerskab byggede nogle af byens smukkeste villaer. Vejen bærer i dag præg af en dejlig ro til trods for den centrale beliggenhed, og det er en fornøjelse at gå en tur og betragte de kønne gamle huse i kvarteret. Skov og strand er ikke længere væk end det kan nås på en rask gåtur.

Værelserne

Suiten: Husets gamle master bedroom med kingsize seng, dejlig indretning, og udsigt til historiske Kielgastvej med fjorden i baggrunden igennem de dobbelte terrassedøre. Til værelset hører et stort badeværelse. Mad kan tilberedes i køkkenet i stueplan, frokost og aftensmad kan mod bestilling leveres af cateringfirma.

Pris for en person: 4 overnatninger 2.200,- og gæster er velkomne til kun kr. 200,- pr. døgn. Priserne er inklusive sengetøj, håndklæder, rengøring og kaffe/the/kakao fra vores automat i receptionen.

Spisesteder og indkøb

Der er under 300 meter til enden af gågadenettet, hvor du finder en velassorteret Rema 1000 og adskillige shopping muligheder.

På billedet ovenfor ses Restaurant Strandtangen, beliggende direkte på lystbådehavnen 1500 meter væk. stedet byder på frisk fisk og lækker mad med god service, og Hereford Beefstouw overfor serverer luksussteaks og klassevine med imponerende udsigt over fjorden .

Herudover finder du Café Helmuth på Posthustorvet, ca. 800 meter væk fra klinikken kan vi anbefale Det Italienske Bøfhus og skal det være traditionel dansk mad til få penge findes der bistroen i Føtex.

Udflugter på Skiveegnen

Selvom det er vigtigt med afslapning ugen igennem, har patienterne næsten altid også overskud til at komme ud og se lidt af området. Vi sætter en ære i at komme med gode råd, kort og brochurer, så I får den bedst mulige oplevelse af jeres ophold. De fleste bliver overraskede over, hvor mange smukke steder der findes på Skiveegnen, her nævner nogen stykker af de mest populære blandt vores patienter.

Krabbesholm Skov
500 meter fra klinikken starter en kuperet bøgeskov, og følger man stien igennem de hyggelige kolonihaver, er der ikke langt til Limfjorden, lystbådehavn og byens to bedste restauranter.

Jenle
Jeppe Åkjærs kunstnerhjem formidler i dag fortællingen om en af vores vigtigste digtere og sangskrivere. Omgivet af smuk natur indbydes til en vandretur. En køretur på ca. 10 km.

Kaas
20 km vest for Skive stikker Kås-hoved ud som et øde og forblæst sted i Limfjorden, men her er også fantastiske udsigter og et bjergtagende landskab.

Flyndersø & Stubbergård Sø
Kun 7 væk begynder Danmarks største hedesø-område, som byder på vandrestier igennem troldekrat. Midt på en halvø i Stubbergård Sø ligger der en seværdig klosterruin, og ”mosestien” med sine træbroer.

Fur
30 km. og en kort sejltur væk, ligger limfjordsøen Fur, som imponerer med sin dramatiske nordlige kyststrækning. Det er en storslået oplevelse på en solskinsdag, som byder på fossiler, klinter og fantastiske udsigter. En travetur kan passende afsluttes med lidt til ganen på Fur Bryghus eller den hyggelige pandekagecafe Herrens Mark.

Mors
25 km nord for Skive går Sallingsundbroen op til Limfjordsøen Mors. Den nordøstlige side af øen er klart den mest naturskønne, med de smukke udsigtspunkter Hanklit og Feggeklit. Feggesund Kro kan anbefales, hvis man er til store portioner ål – kroen ligger ved en af Danmarks mindste færgelejer, og der er en sjov stemning af “verdens ende” over stedet.