Elektromagnetisk forurening

Bliver du træt eller utilpas hvis du sidder længe ved computeren, eller føler du dig underligt tilpas i hovedet, hvis du har talt længe i mobiltelefon uden headset?
Vi udsættes alle for en stor påvirkning af højfrekvent stråling fra mobiltelefoner og wifi og for kraftig påvirkning af elektromagnetiske felter som f.eks. computere og mikrobølgeovne. Det er meget svært at sige hvor skadelig denne påvirkning er på vores organisme, men det siger sig selv at vi løber en eller anden risiko ved at udsætte os selv for så meget stråling og “beskidt” elektricitet som vi gør. Jeg bruger selvfølgelig også computer og mobiltelefon, og faktisk også wifi, selvom det godt kunne undværes. Komforten ved al den nye teknologi gør, at vi tager den ene chance efter den anden, og glemmer hurtigt at for ganske få år siden klarede vi os fint uden.

Du kan med meget få enkle forholdsregler beskytte dig imod de værste påvirkninger af den usynlige forurening vi udsættes for:

Mikrobølgeovne

I Danmark har vi en lovgivning der tager mere hensyn til industrien end til forbrugeren når det kommer til dette emne. Mikrobølgeovne opvarmer maden på en unaturlig måde, og selvom vitaminerne tilsyneladende bevares i maden, vil tarmsystemet have svært ved at optage og “genkende” den føde, som der skal give dig den nødvendige næring. Mennesker der spiser meget mad fra mikrobølgeovn har hyppigere allergi og madintolerance og er mere disponeret for fedme. Derudover udsender apparatet en enorm elektromagnetisk stråling under selve opvarmningen. Så varm din mad på gammeldags maner – og ja, det tager 2 minutter ekstra, men den tid er givet godt ud! At give små børn modermælkserstatning varmet op i mikrobølgeovn er selvsagt en rigtig dårlig ide.

Mobilstråling

Efter en times samtale kan hjernen være opvarmet med 1 grad celsius som følge af strålingen. Derudover kan den højfrekvente stråling flytte vandmolekyler i cellerne. Det er svært at bevise at dette er skadeligt og i så fald hvor skadeligt Brug headset eller aktiver højtalerfunktionen så telefonen kommer på afstand. Hav ikke telefonen i inderlommen (ud for hjertet). Din telefon stråler både når du ringer op og når nogen ringer til dig. Jo længere ude på landet du er jo værre, for jo mere kraft skal telefonen sende ud for at nå den nærmeste mast.

Computere

Det er bevist, at er vi i kontakt med jordoverfladen, har dette en afstressende og healende effekt på vores organisme. Det giver en mindre nattesøvn, mindre koagulation af blodet (jo den er god nok!) og lavere stressniveau. Så hvis du elsker følelsen af at soppe i bare fødder ved stranden eller bare gå barfodet rundt i haven, så er der altså en fysisk forklaring på dette: Vi aflader simpelthen rent elektrisk. Omvendt udsætter vi også os selv for rigtig meget elektrisk forurening. En stor kilde til elektrisk forurening er computere. Ved at røre ved min nye bærbare Mac computer kunne vi således måle at den elektriske spænding i mig steg med mere end 50 gange det normale hvis computeren var sat til opladning i et stik uden jordforbindelse (!!). Med jordforbindelse var påvirkningen langt mindre, og hvis computeren kun kører på batteri endnu mindre.

Summa summarum: Lad din bærbare op om natten (og ikke ved siden af hovedpuden!), eller sørg for at computeren eller du har jordforbindelse (jordforbindelse kan normalt findes i radiatorer ellers kan et jordspyd bruges med kabel til).
Hvis du ligesom jeg ikke har lyst til at gå barfodet i haven om vinteren sælger firmaet Barfodet.dk udstyr som kan give dig daglig jordforbindelse, f.eks i søvnen eller ved computeren.