Børn og Tankefeltterapi TFT

Børn har ikke den modstand eller de indgroede forestillinger som vi voksne har, og er derfor meget lette at behandle
med såvel tankefeltterapi som akupunktur – eller akupressur hvis de er bange for nåle.

Mobning

Mobning er et stort problem for mange, og kan nemt give livslange selvværdsproblemer eller vrangforestillinger. Mobning fylder for barnet, og hæmmer os senere i vores voksenliv.

De følelsesmæssige konsekvenser er voldsomme:

  • På kort sigt: sorg/ulykkelighed, vrede.
  • På længere sigt: Indlæringsvanskeligheder, selvværdsproblemer, følelsen af at være afvist af andre mennesker, ensomhed, utilfredshed med sit udseende, følelsen af at være dum, præstationsangst.

TFT kan behandle alle disse følelser og forestillinger utroligt effektivt.

Følgerne af overdrevent brug af computerspil

Mange børn – især drengene – sidder i dag alt for mange timer foran en skærm og spiller. Når forældrene siger stop, skifter de blot over til ipad eller mobiltelefon. Konsekvenserne af dette unaturlige (mis)brug af vores øjne er en totalt overbelastet øjenmotorik.

Problemer med øjenmotorikken og informationerne fra øjnene giver en lang række af fysiske og psykiske påvirkninger:

  • Muskelspændinger
  • Hovedpine
  • Indlæringsvanskeligheder, ordblindhed
  • Tendens til psykiske problemer som angst, depression eller manglende evne til at se sin egen rolle i samspil med andre mennesker

Behandlingen er selvfølgelig mindre tid ved skærmen, mere motion, men også lokal behandling af muskelspændinger og øjenmotorik. Vi instruerer gerne i simple øjenøvelser, men i sværere tilfælde, eller hvor der også er tale om synsproblemer henviser vi til en af Danmarks dygtigste optometrister Hans Bleshoy, www.visioncenter.dk

Mareridt

Mareridt  og forstyrrede drømme kan behandles hurtigt og let med TFT og akupressur (ingen nåle), det er meget taknemmeligt at behandle. Stor drømmeaktivitet er ikke nødvendigvis udtryk for en sund natlig ”fordøjelse” af tanker eller følelser, men kan også være en bivirkning af en fysisk ubalance i kroppen.

ADHD

Denne tilstand er ikke en medfødt fejl i hjernen, som skal behandles med medicin, men en fødevareintolerance, der skal behandles med kostændring og tankefeltterapi (se nedenstående afsnit om børns kost og afsnittet om fødevareintolerance).

Danske børns kost

Lørdag aften med gæster på besøg, og gæsterne spørger værten: ”Hvad har I lavet til børnene?”
Underforstået: ”…for de kan jo ikke spise det, som vi voksne spiser”.

Jo det kan de godt, men rigtig mange forældre har vænnet deres børn til noget andet. Sådan ser børnemenuen ud på en typisk dansk restaurant, en menu som vi byder vores børn på en festaften:

Hovedret
– Pølser & nuggets(slagteri-biprodukter med tilsætningsstoffer, pakket ind i plastik eller i hvidt hvedemel og fedtstof af ringeste kvalitet)
– Pommes frites (produkt af kartoffelmasse dyppet i fedtstof af den ringeste og mest åreforkalkende kvalitet tilsat enormt meget salt)
– Hvide pastaskruer (hvidt hvedemel raffineret og filtreret for næring)
– Fiskefileter (som består af 80% panering: hvidt hvedemel og billigt usundt fedtstof)

Drikkevarer
– Sodavand (”læskedrik ” bestående af syre, masser af sukker og tilsætningsstoffer)

Dessert
– Isbar (flødeis uden fløde, sorbetis uden frugt, til gengæld masser af sukker og tilsætningsstoffer)

Vi kan næppe bebrejde restauranterne – de leverer jo bare varen som flertallet efterspørger. Men det er fødevarer der forstyrrer kroppen og efterlader den fuld af affaldsstoffer, næringsunderskud og kaos. Hovedparten af danske børn har et overforbrug eller ligefrem en afhængighed af sukker, hurtige kulhydrater (hvidt hvedemel) og fedtstof af dårlig kvalitet. En af de bedste måder at investere tid og penge på, er i det som vi putter i munden, og kan vi få vores børn eller børnebørn til at hjælpe til i køkkenet, går det hele op i en højere enhed. Børn som ikke kan lave mad når de flytter hjemmefra, har vi som forældre ladt i stikken. Børn kan blive afhængige af både sund og usund mad – og vi har ansvaret for hvilken vej vi sender dem ud af.