AMD og andre øjenlidelser

Specialklinikken Borgå tilbyder hjælp til dig, der lider af AMD eller andre øjensygdomme såsom stressøje, grå stær eller grøn stær, og har som Skandinaviens mest erfarne klinik i behandling med infrarød stråling det bedste grundlag indenfor denne behandlingsform, til at hjælpe dig til et bedre liv med din øjensygdom.

Specialiseret viden om AMD

Hos AkupunkturHuset har vi især specialiseret os i behandlingen af øjensygdommen AMD – både tør AMD og våd AMD – der også i folkemunde kaldes for øjenforkalkning. Derudover behandler vi også andre øjenlidelser som f.eks: Grøn stær (glaukom), grå stær, stressøje og irriterede øjne.

Klinikchef Thomas Borgå udførte i 2014 i samarbejde med en anerkendt optometrist, Danmarks hidtil eneste offentliggjorte studie akupunkturbehandling af tør AMD, og det er dette forsøg, som vores akupunkturteknik baserer sig på.

I efteråret 2017 startede vi et samarbejde med en tysk medicovirksomhed, der valgte AkupunkturHuset som samarbejdspartner i udviklingen af et nyt specialfremstillet udstyr til infrarød øjenbehandling, som afløser for Medlouxx-apparaterne. Retinalight er resultatet af dette samarbejde, hvor vi med Medlouxx behandlede med kontinuerlig lysstråle, behandler Retinalight med 40 hz.

Vi har dermed 2 forskellige tilbud til øjenpatienter:

  • Retinalight, behandling med infrarødt lys, der har positiv effekt på oxidativ stress i cellerne og kan reducere druserne mærkbart i nethinden (57% af de behandlede tør AMD patienter i gruppe 1 i Basel-studiet)
  • Øjenakupunktur-behandlingen som kan styrke blodforsyningen til øjnene og virke afgiftende og udrensende på leveren. Denne akupunkturbehandling havde positiv effekt på visus og kontrastsyn på 11 ud af 19 patienter vores danske studie

Personligt tilrettelagt behandling

Vores patienter har typisk været igennem det offentlige system, men er ofte blevet opgivet. Andre vil bare ikke stilles tilfredse med livslang medicinering eller svaret ”Du skal lære at leve med det”. Hovedparten af vores AMD-patienter får en målbar – og mærkbar – synsforbedring, men vi kan desværre ikke hjælpe alle. Vi tilrettelægger forløbet præcis efter dig og din situation, og en grundig indledende samtale, løbende sparring og en opfølgende samtale er altid en del af vores behandlingsforløb. For os er det vigtigt, at du forstår mekanismerne bag din sygdom eller lidelse, hvordan behandlingen virker og hvilke muligheder du selv har for at forebygge og afhjælpe.

Vi er klar til at hjælpe dig

Hvis du lider af AMD, grøn stær, grå stær eller andre øjenlidelser og er i tvivl om øjenakupunktur eller Retinalight-behandling kunne være en løsning for dig, er du meget velkommen til at kontakte os mail eller på telefon 71 99 41 60. Vores klinik ligger i Skive med gode transportmuligheder til Holstebro, Århus, Viborg og Herning. Se Familiejournalens artikel om en af vores patienter som fik synet igen på det ene øje efter at være opgivet af sundhedssystemet.

Vi tilsender gerne gratis vores nye 64 siders folder “Et nyt syn på øjenlidelser” – ellers kan den downloades her:

Du skal indstille dig på at blive blind!

Læs mere her

Tilbage i 2013 var Grethe Pedersen fra Balling ved at miste kørekortet. Øjensygdommen AMD havde halveret hendes syn, og øjenlægen sagde at hun skulle indstille sig på at blive blind. Grethe tog skeen i egen hånd, og her 6 år efter snyder hun stadig den dystre diagnose, kører bil og laver håndarbejde.

Bent fik kørekortet tilbage!

Læs mere her

Bent Arthur Pedersen fik frakendt sit kørekort pga. øjensygdommen tør AMD. Efter flere behandlinger hos AkupunkturHuset, fik Bent sit kørekort tilbage. Hør hele Bents historie i videoen til venstre.

Tove fik synet tilbage!

Læs mere her

80 årige Tove fik konstateret AMD Tør. Hun besluttede sig for, at tage sagen i egen hånd, og bestilte derfor en tid hos AkupunkturHuset. Hør hele Toves historie i videoen til venstre.

Udviklingen af behandling med infrarødt lys

Igennem de seneste 6 år har behandling af AMD og andre øjenlidelser med infrarødt lys været vores primære fokus i klinikken. Det er med rette vi kan kalde os Danmarks førende i behandling af AMD med infrarødt lys, idet vi har gennemført mange tusinde behandlinger og med gode og ofte fremragende resultater på størstedelen af patienterne.

Vi tog som de første behandlingen til Danmark, da forskningsstudier fra Tyskland, Schweiz og Canada har vist positive resultater med infrarød øjenbehandling. Lige nu er et stort europæisk studie under afvikling – Lightsite 2 (som også fremgår af vores nye gratis hovedkatalog), hvor vi bl.a. fortæller om øvrig forskning i AMD behandling og har fokus på, hvad I som patienter selv kan gøre for at forebygge jeres øjensygdom. Vores nye behandlingsform Retinalight er blevet til i et samarbejde med en tysk medicovirksomhed, der valgte Akupunkturhuset som samarbejdspartner i udviklingen af et nyt specialfremstillet udstyr til infrarød øjenbehandling.

Vi garanterer en professionel rådgivning og behandling, hvor vi ikke kun ser på dine øjne, men på dig som et helt menneske, idet øjenlidelser hænger sammen med dynamikkerne i hele kroppen. På Facebook-gruppen “AMD-patienter og pårørende” kan I læse mere om andres erfaring med vores behandlinger, og skrive sammen med andre AMD patienter og pårørende. Gruppen tæller i skrivende stund omkring 250 medlemmer.

Katalog om øjenlidelser

Fantastiske facts om lys